MY DAY, MY LIFE, MY JOURNEY

A PARTY DAWG

Kategori: VARDAGEN

Tja!

Idag har det inte hänt mycket förutom en liten sväng på stan, lunchat, städat, tvättat och lagat mat! Det börjar närma sig hemfärd för min del som många av er säkert redan vet. Ännu ett farväl men desto rikare på vänner och minnen. Jag ångrar verkligen inte en enda dag jag har spenderat i Australien däremot en person som visade sig vara väldigt falsk, eller falsk och falsk, hon är nog inte det egentligen men däremot påverkats mycket mentalt av sin pojkvän jag inte gillar. 

Oavsett, inbjudningarna har skickats ut och snartär det galaj på gång. Jag har sagt det så många gånger förr att det är blandade känslor angående min hemfärd. Det ska bli otroligt skoj att få träffa alla ER jag saknat så omänskligt mycket men samtidigt lämnar jag det underbara livet jag levt här. Snart är det tillbaka till verkligheten, till en början back to Gina Tricot för att sedan söka jobb som produktionsledare! (skrämmande). 

Först njuta av sista dagarna, veckorna (vem vet) och sedan ett ledsamt farväl till ett underbart år! Nu blickar jag framåt till vad 2011 kommer att erbjuda för roliga stunder, minnen, erfarenheter och annat skoj.

A CYBER GEEK

Kategori: VARDAGEN

Har precis kommit hem efter att ha sett filmen "social network". Jag måste säga att den var väldigt bra, jag gillade den. Sättet vi kommunicerar på är den verkliga revolutionen sedan nätet blev tillgängligt för de flesta från mitten av nittio talet. Det fascinerande är att det bara är en handfull år sedan Facebook, som nu har en halv miljard användare, lanserades av några tjugoåriga studenter på Harvard, med Mark Zuckerberg i spetsen. Vad som egentligen hände när företaget på kort tid växte lavinartat har varit föremål för rättegångstvister. 

Det jag gillar med filmen är att regissören inte tar parti för någon, han koncentrerar sig på att gestalta Zuckerbergs ensamhet, eller snarare avskildhet från världen som ökar i och med problemen. Zuckerberg gestaltas på ett suveränt sätt med en frånvarande blick och personlighet. Filmen försöker låta alla inblandade komma till tals och låta publiken välja själv vem som har rätt. Länge känner man med Eduardo som verkar bli överkörd, men i slutändan måste man ändå ställa sig frågan om Facebook hade varit vad det är idag om Mark hade följt hans råd.

Filmen är är minutiöst noggrann och musiken är viktig inte bara som spänningsskapare utan som stämningsskapare. Berättandet är drivet där dialogerna är sylvassa och replikerna snabba. Den enda nackdelen jag skulle påpeka är att filmen inte går in så mycket på djupet utan konstruerar förloppen lite från ovan.

Jag trycker på "gilla! knappen! (tummen upp)!!

NO MATTER HOW MUCH HE LOVED HER HE LOST HER

Kategori: VARDAGEN

Kära nån, idag är det ju 1:a advent. Bara för att det är det drömmer jag mig bort till en tidig och mörk morgon, tända ett ljus, köpa nybakade lussekatter, göra snöänglar, leka med vippen i snön, lyssna på julsånger, mysa i pyjamas framför tända brasan, dricka varm choklad och bara njuta av 1:a advent och ha roligt. God Jul önskar jag er Alla! Ni är mina finaste och utan er hade jag inte varit den jag är idag. Jag är er evigt tacksam, ni vet vilka ni är!