MY DAY, MY LIFE, MY JOURNEY

THERE's SOMETHING IN THE AIR, WELCOME TO HOLLYWOOD

Kategori: RESOR

Efter 13 timmars bil resa kom vi fram till Santa Monica! Route 1 var magiskt vackert, körde längs med kusten och det var verkligen en magnifik plats!

Lunchade i Santa Cruz
Jag körde faktiskt och det var roligare än att sitta som passagerare! Men efter sju timmar var jag tvungen att ta en bensträckare och byta! Det var meningen att vi skulle ta oss till santa Barbara men eftersom vi ändå körde kunde vi lika gärna köra så länge vi orkade och stoppet blev istället i Santa Monica! Vi var helt slut men var tvugna att hitta ett ställe att sova på så det blev ett hotell vid stranden!

På morgonen vaknade vi upp och checkade ur och tog en promenad på santa Monica stranden, även känd som baywatch och åt liten frukost! Härligt! Sen var det daga att ta sig till Hollywood! Eftersom incheckningen inte var förrän 14.00 körde vi runt i Beverly hills och åt lunch på rodeo drive! På eftermiddagen tog vi faktiskt turistbussen och såg hollywood skylten, kändisarnas kåkar etc. Man ser ju inte mucket mer än gigantiska murar och växter som täcker husen men det är lite roligt ändå, haha! Nu har vi precis kommit hem från middagen och är helt slut, känner fortfarande av körningen fån hell igår! Dagen har varit produktiv prexis som alla andra dagar så nu blir det kudden så hörs vi i morgon!

Peace

IN THE STREETS OF SAN FRANCISCO

Kategori: RESOR

Härliga san francisco! Idag hade vi inte lika tur med vädret, men inte hindrade det oss! Vi började med att åka ut till "painted ladies", husen där huset fullt serien utspelade sig! Så himla fina, väldigt nergångna men roligt att se! Därefter åkte vi till utsiktsplatsen "twin peak" men eftersom det var en jäkla dimma och sjukt kallt såg man inget. Körde ner och tog oss till Golden Gate bron men inte den heller kunde man se! Blev väldigt besviken men inget man kan göra åt saken!


Vi åkte tillbaka till stan och lunchade och strosade på stan men tog oss snabbt tillbaka till hotellet eftersom att det blåste så himla kallt. På kvällen käkade vi middag på en cool diner, riktigt amerikanskt och mysigt! Blev tyvärr inga kort på stället eftersom jag inte tog med mig kameran men har så många andra fina bilder jag kommer lägga upp när jag kommit hem! =}

San francisco är en riktigt häftig stad som ligger på min topp 5 städer lista, utan tvekan! Hit hoppas jag på att komma tillbaka och det snart! Imorgon väntar ännu en lång bilfärd men nu via route 1 som tydligen ska vara helt fantastisk, utsiktsmässigt!


Godnatt

WAKE ME UP IN SAN FRANCISCO

Kategori: RESOR

Fy vilken lång resa det var mellan vegas och francisco! Jag visste inte var jag skulle ta vägen, hur jag skulle sitta, göra, underhålla mig med! Försökte vara kreativ men det gick sådär. =} Det jobbiga med att köra långa sträckor här i californien är att allt runt omkring är så enformigt! Trots att man kör i 120-140km/h känns det som att man kör i 30km/h. I fyra timmar körde vi enbart genom öken, 4 timmar bland berg och två på "vanlig" motorväg! Men vi kom äntligen fram efter ca 10 timmar, runt nio på kvällen, fick i oss mat och däckade i sängen!


Första dagen på bara någon timme blev jag förälskad i staden! Alla dessa gator, spårvagnarna, musikanter i gatuhörnen, jazzmusiken som strömmar ut från olika lounger och restauranger, pulsen i staden, skyskraporna, sirener från polis- och brandbilar, ett litet new york! Underbart!!

Vi började med att gå lite på stan då vi bor precis vid union square och tittade lite i butiker. Sedan gick vi till china town och fishermans wharf till Pierre 39! China town är precis som det låter men jag tycker alltid det är lika trevligt att strosa i dessa olika kultur områden då vi inte har dem i skandinavien. När vi kom fram till fishermans kände man igen det från "huset fullt"- serien, olika pirer, restauranger, småbutiker, karuseller, gatuartister etc! Vi fick även chansen att se riktigt många sjölejonrn som låg och latade sig på flottarna precis vid hamnen. Så himla söta. Vi lunchade även här innan vi tog den klassiska spårvagnen tillbaka till stan där vi även tog en fika på union square och tittade ut på folk som dansade swing mitt på torget! På kvällen blev det middag på etage våning över torget, kyligt men mysigt!


Å San Francisco, jag älskar dig redan! <3