MY DAY, MY LIFE, MY JOURNEY

WAKE ME UP IN SAN FRANCISCO

Kategori: RESOR

Fy vilken lång resa det var mellan vegas och francisco! Jag visste inte var jag skulle ta vägen, hur jag skulle sitta, göra, underhålla mig med! Försökte vara kreativ men det gick sådär. =} Det jobbiga med att köra långa sträckor här i californien är att allt runt omkring är så enformigt! Trots att man kör i 120-140km/h känns det som att man kör i 30km/h. I fyra timmar körde vi enbart genom öken, 4 timmar bland berg och två på "vanlig" motorväg! Men vi kom äntligen fram efter ca 10 timmar, runt nio på kvällen, fick i oss mat och däckade i sängen!


Första dagen på bara någon timme blev jag förälskad i staden! Alla dessa gator, spårvagnarna, musikanter i gatuhörnen, jazzmusiken som strömmar ut från olika lounger och restauranger, pulsen i staden, skyskraporna, sirener från polis- och brandbilar, ett litet new york! Underbart!!

Vi började med att gå lite på stan då vi bor precis vid union square och tittade lite i butiker. Sedan gick vi till china town och fishermans wharf till Pierre 39! China town är precis som det låter men jag tycker alltid det är lika trevligt att strosa i dessa olika kultur områden då vi inte har dem i skandinavien. När vi kom fram till fishermans kände man igen det från "huset fullt"- serien, olika pirer, restauranger, småbutiker, karuseller, gatuartister etc! Vi fick även chansen att se riktigt många sjölejonrn som låg och latade sig på flottarna precis vid hamnen. Så himla söta. Vi lunchade även här innan vi tog den klassiska spårvagnen tillbaka till stan där vi även tog en fika på union square och tittade ut på folk som dansade swing mitt på torget! På kvällen blev det middag på etage våning över torget, kyligt men mysigt!


Å San Francisco, jag älskar dig redan! <3
Kommentera inlägget här: