MY DAY, MY LIFE, MY JOURNEY

KRABI ISLAND

Kategori: RESOR

Vår båt från phi phi til Krabi skulle inte gå förrän klockan tre på eftermiddagen så vi lade oss på stranden men det var sinnessjukt varmt och dessutom där vi låg kröp kräftora fram ur stranden och då ville inte jag ligga kvar, haha! Istället satte vi oss på en bar och drack lite. Innan vi lämnade phiphi tog vi oss ett dop i poolen på hotellet för att svalka oss och sedan gick vill till piren och satte oss på båten.

Vi kom fram på kvällen och Lek mötte upp oss vid båten. Hans bror hade hotellet precis vid stranden så vi satte oss ner och kollade på när Lek och hans bror kastade frisbee med en bacardi i handen. 

 

Out of the blue började det pissregna så vi sprang in på restaurangen där vi blev bjudna på mat (lokal mat) med Lek och hans bror och pratade om Thailand mest. Efter vi hade ätit tog Lek oss runt på de olika stränderna och de olika barerna och drack lite drinkar. Super mysigt. När vi kom tillbaka till vårt hotell satte vi oss på stranden och pratade lite till med Lek innan vi sa god natt och lade oss.

 

På morgonen mötte vi upp Lek vid restaurangen för att han ville visa oss sin mark och lite andra saker som bara thailändare känner till vilket vi tyckte var väldigt roligt. Men hade jag vetat på förhand vad vi gick med på hade jag hellre legat på stranden och slappat. I 40 graders värme gick vi runt i skogen där han visade oss sin mark och vad han tänkt att bygga etc, det var kvavt, varmt och olidligt. Vi fick smaka på växter och blommor och sedan åkte vi till ett hotell där Lek kände ägaren så att vi kunde få svalka av oss.


När vi var färdig badade tog Lek oss till en fisk farm där vi fick titta på lite olika fiskar. Vi skulle se hajar också men de hade redan blivit bort forslade till havet. Denna farm föder upp fiskar som är utrotningshotade och slänger sedan tillbaka de ut till havet när fiskarna är tillräckligt starka att klara sig själva.


Vi hade en liten stund på oss innan vi skulle ta båten tillbaka till Phuket så vi stannade till vid den kända penis grottanSeglare lämnar penisar i olika former och storlekar i en grotta på Railay stranden för att ge dem lycka och en god fångst. Väldigt populärt.


Klocklan tre hämtade båten upp oss och mina sandaler hade gjort sitt. Kastade de direkt och gick barfota hem.


Krabi var väldigt vackert och visst att vi fick se lite annorlunda saker än vad vi hade gjort om vi inte hade haft Lek men å andra sidan så är jag ingen thailändare. Jag var genomsvettig medan Lek tyckte det var lagom varmt och småflinade åt oss som svettades som djur. Jag vet inte ens om jag hade klarat det å kvällen. Oavsett så var det väldigt lärorikt och annorlunda, det uppskatades!