MY DAY, MY LIFE, MY JOURNEY

PHI PHI ISLAND

Kategori: RESOR

Tidigt på morgonen ringde väckarklockan och klockan 07.00 stod vi utanför hotellet och väntade på taxin som skulle ta oss till piren. Båten avgick 09.00 och jag satte mig uppe på däcket och avled av värmen men när båten väl startade igång fläktade det skönt. Läste ut Zlatan boken och njöt av den fantastiska utsikten.


En och en halt timma senare var vi framme på phi phi, kristallblått vatten, vitkornig strand och små restauranger längs stranden.
Vi checkade in på hotellet vi hade bokat kvällen innan och gick direkt till stranden. Vi lade oss ner en stud men eftersom det var runt 40 grader gick det inte att ligga still och vattnet var lika varmt bestämde vi oss för att ta båten ut till Maya (här spelades filmen The Beach in) samt Monkey beach. Kan inte beskriva med ord hur vackert det var.

Eftersom vi hade hyrt en longtail båt kunde vi inte stanna allt för länge på varje ställe utan det var snabb fotografering, bada två tre gånger och sola en stund.


En timme senare åkte vi till apön och haha, stranden kryllade av dem. Fantastiska djur men turisterna har skräpat ner stranden rejält vilket är skam, ta med ert äckliga skräp men nä de fattar inte vissa. Aporna har lärt sig att leva med turisterna som ropar, matar, fotograferar dem och de är riktigt söta. En attakerade mig när jag tittade på en av dem när han åt en majskolv som någon turist kastat åt honom, snacka om att jag fick panik, haha!


Sen var det tillbaka till phiphi där vi åt en lunch och strosade i småbutikerna som fanns där. Gick även upp till lookout view och det kan ha varit en av de värsta sakerna jag har gjort. De var hundratals, hundratals trappor och det tog aldrig slut kändes det som. När vi väl var framme visade det sig att det bara var första rastplatsen men att gå vidare till den högsta punkten var det inget snack om. Vi var dyngsura av svett och myggorna bet oss som fan. Tog några kort och gick snabbt ner igen.


Det som är skönt är att slippa alla som drar i en, inkastare till pingpong shower och barer, alla västerläningar med thaikvinna vid sidan om etc. Ingen trafik är det heller på denna ö, en avkoppling helt enkelt.
På kvällen satte vi oss på en resturang som var på stranden, lyssnade på vågorna tittade på solnedgången och drack goda drinkar!Kommentera inlägget här: